L-arginin: Tegye újra működőképessé a szexuálitását

Hogyan segíthet az L-arginin?

Lehet, hogy nem akarjuk beismerni, de ez az igazság. A nők több mint 43%-a és a férfiak 31%-a szenved a szexuális diszfunkció valamilyen formájától, tehát nem kell szégyenkeznie.

Ha azonban szeretné megpróbálni, hogy újra kézbe vegye a szexuális életét, és visszanyerje egészségét, az L-arginin lehet az a plusz támogatás, amire szüksége van.

Az L-arginin valószínűleg most nem jelent sokat az Ön számára, de íme néhány ok, amiért ez lehet az Ön megmentője.

Erekciós zavarok

Úgy tartják, hogy a 40 és 70 év közötti férfiak majdnem fele szenved valamilyen merevedési zavarban vagy impotenciában. Ez azonban a fiatalabbakat is érinti, így minden férfinak oda kell figyelnie. A merevedési zavarokat számos ok válthatja ki, többek között a szorongás, a depresszió és a véráramlás hiánya.

Az L-arginin közvetlenül az utóbbi, a véráramlás ellen küzd, azáltal, hogy kitágítja a testben lévő ereket. A vénák és artériák tágabbá válnak, így több vér juthat a végtagokba, beleértve a nemi szerveket is.

Az arginin egy aminosav, amely az egyik olyan építőelem, amely segít a fehérjék előállításában a szervezetben. A nitrogén-oxid nevű kémiai anyag létrehozásához is elengedhetetlen, amely az erek kitágulását okozza; minél több a nitrogén-oxid, annál jobban áramlik a vér.

Nekektek is beválik, hölgyeim

Az L-arginin nem csak a férfiak számára szedhető kiegészítő; a női szervezetre is lehet kapcsolódó hatása. Az Egyesült Királyságban a nők 43%-a a következőképpen írja le szexuális diszfunkcióját:

  • A libidó elvesztése
  • Képtelenség az orgazmus elérésére
  • A nemi szervek érzékenységének hiánya

Az L-arginin a jelentések szerint a fenti problémák mindegyikét kezeli azáltal, hogy javítja a véráramlást az alsó régiókban. A nők konkrétan azt mondták, hogy segített nekik abban, hogy könnyebben elérjék az orgazmust, javította a szexuális vágyukat, és növelte az érzékenységet, ami jobb szexhez vezetett.

A termékenység szintén fontos összetevője a szexuális egészségnek, és az L-arginin gondoskodik róla. A már említett fokozott véráramlás csodákra képes, különösen a sperma- és petesejttermelés szempontjából. A jobb keringés segít abban, hogy a tested ideális környezetet teremtsen a nemi sejtek termelődéséhez.

Párkapcsolatban él? Szedjék együtt

Ahogy már említettük, az L-arginin nem csak a férfiaknak való, mindkét nem számára előnyös lehet. Ha Ön és partnere egyaránt szenvednek szexuális diszfunkciótól, miért ne lehetnének nyitottak egymás felé ezzel kapcsolatban? Ha a kapcsolatban az egyik félnek segítségre van szüksége a hálószobában, aggodalom, szégyenérzet, szorongás és talán még depresszió is kialakulhat.

Ha a kapcsolat egyik tagja szenved, akkor a kapcsolat egésze is szenved. Tedd meg az első lépést, hogy megerősítsd, ami a partnereddel van, ez sosem rossz dolog! Ne hagyja, hogy a szexuális egészség kérdése éket verjen kettőjük közé; tegye ezt olyan eseménnyé, amelyet mindketten várnak. Ha megszabadulsz az e területet övező érzelmi terhektől, az garantáltan boldogabbá és magabiztosabbá tesz, ne hagyd, hogy felemésszen téged.

Sok ételben van benne; változtasson az étrendjén

Kevéssé ismert, hogy a szervezeted maga állítja elő az arginint. Azonban olyan dolgok, mint a sebek, fertőzések és egyéb egészségügyi problémák hiányt okozhatnak. Ez viszont szexuális egészségügyi problémákat okozhat. A szexuális egészség javításának nagyszerű módja az étrend megváltoztatása. Fontos azonban megjegyezni, hogy bár az arginin megtalálható az élelmiszerekben, a táplálékkiegészítők kényelmes módja lehetnek annak, hogy biztosítsa a megfelelő bevitelt. Ha bármikor bizonytalan az L-arginin szedésével kapcsolatban, kérjen tanácsot egy egészségügyi szakembertől.

Ha ezt az utat szeretné választani, akkor a fehérjében gazdag élelmiszerek a legfontosabbak. A tejtermékek, a hal, a diófélék és a szójabab nagyszerű dolgok, amelyeket érdemes bevezetni az étrendjébe, hogy az általános egészségét is segítse, ne csak a szexuális egészségét. Azt javasoljuk azonban, hogy lassan haladjon a dolgokkal. A túl sok L-arginin hasi fájdalmat, hasmenést és puffadást okozhat. A túlzásba vitel elkerülése érdekében javasoljuk, hogy készítsen étkezési naplót, kifejezetten a napi L-arginin bevitelének nyomon követésére.

A napi napló segíthet a következetesség megteremtésében, és azonnal tudatja Önnel, ha eltér a szükséges mennyiségtől. Ahogy korábban említettük, a kiegészítők kényelmes módja annak, hogy biztosítsa a megfelelő bevitelt, ezért fontolja meg, hogy egészséges étrenddel kombinálja őket.

Az ajánlott kiegészítő adag 500 és 1500 mikrogramm között van naponta, ezért próbáljon meg kis új kiegészítéseket adni a szokásos étrendjéhez, hogy lássa, mi válik be Önnek a legjobban. A csokoládéban is megtalálható, így talán ezt is beépítheted a romantikus törekvéseidbe, hogy segítsen felcsigázni a bájt. De ne feledje, hogy a cukros finomságok esetében mindenképpen a mértékletesség a kulcs, függetlenül attól, hogy mennyire ízlik!

egeszseges-admin

Learn More →

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük