A Bacopa előnyei | Az egészséges memóriafunkció támogatása

bacopa

Bacopa háttér és előnyök

A Bacopa egy 100 vízinövényből álló nemzetség, amelynek egyik legismertebb tagja a Bacopa monnieri. A B. monneri egy évelő, kúszó gyógynövény, amely világszerte trópusi vizes élőhelyeken nő. Számos közismert neve van, többek között Bacopa, indiai tollfű, brahmi, kegyelemfű, kakukkfűlevelű gratiola és vízi izsóp. A Bacopa régóta használatos az indiai hagyományos orvoslás ayurvédikus rendszerében. Az ayurvédában gyakori felhasználási területei közé tartozik a kognitív képességek fokozása és a neurológiai tonik.
A Bacopa zamatos levelei akár ¼ hüvelyk vastagságúak is lehetnek, apró, fehér virágokkal. Enyhén brakkos vízben is képes növekedni, és általában vízi körülmények között, például akváriumokban, mocsári kertekben, hidroponikus tartályokban és tavakban termesztik. A kertészek általában dugványozással szaporítják a bacopát.

A Bacopa számos biológiailag aktív összetevőt tartalmaz. Ezek közül a bakoozidok az egyik legjelentősebb csoportot alkotják az étrend-kiegészítőkben. A bakoozidokat kémiailag a triterpenoid szaponinok közé sorolják, és legalább 12 specifikus vegyületet tartalmaznak. A Bacopa számos bioaktív alkaloidot is tartalmaz, köztük brahmint, herpesztint és nikotint. A bacopa további összetevői közé tartozik az apigenin, a cucurbitacin, a hersaponin, a monnierasidok és a plantainozid.

A bacopa kivonat legjelentősebb egészségügyi előnyei az acetilkolin neurotranszmitter termelésére gyakorolt hatásával és antioxidáns tulajdonságaival kapcsolatosak.

A Bacopa felhasználása

A memória támogatása a bacopa kivonat egyik leggyakoribb felhasználási területe az étrend-kiegészítőkben. Használják továbbá a stressz kezelésére, a légzőrendszer támogatására és az egészségtelen gyulladások kezelésére.

Jelek, amelyek azt jelzik, hogy szüksége lehet a Bacopára
Azok az idősebb felnőttek, akik szeretnék megőrizni a memóriájukat, az egyik olyan csoport, akiknek a legnagyobb valószínűséggel előnyös a bacopa étrend-kiegészítőkben való alkalmazása. A hat és nyolc év közötti gyermekeknek szintén szükségük lehet a bacopára. A bacopa szükségességét jelző légzési problémák közé tartoznak a szezonális állapotok. További jelek, amelyek azt jelenthetik, hogy bacopa-kivonatra van szüksége, a szapora szívverés, fáradtság, gyomorpanaszok, fejfájás, álmatlanság és koncentrációs nehézségek.

 

egeszseges-admin

Learn More →

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük