A méhpollen gyógyhatása

méhpollen gyógyhatásai

A méhpollen háttere és előnyei

A dolgozó méhek virágport gyűjtenek a virágokról, amelyet pelletekbe csomagolnak. Ezután mézet és más váladékokat adnak a virágporhoz, így egy olyan keveréket alkotnak, amelyet általában méhpollen vagy méhkenyér néven ismernek. A méhek csak entomofil virágporból készítenek méhpollent, amely viszonylag nehéz és ragadós. Ezzel szemben az anemofil virágpor könnyebb, és allergiás reakciókat okozhat az emberekben.
A méhpollennek nincs meghatározott összetétele, mivel számos tényezőtől függ, például a virágpor forrásától, az egyes kaptáraktól és az évszakoktól. Az egyszerű cukrok, például a fruktóz és a glükóz jellemzően a méhpollen 40-60 tömegszázalékát teszik ki. A méhpollen a kaptár felnőtt tagjai számára az elsődleges fehérjeforrás, és fehérjetartalma elérheti a 60 százalékot is. A zsírsavak a méhpollen akár 32 százalékát is kitehetik, és körülbelül három százalékban vitaminokat és ásványi anyagokat is tartalmaz.

A méhpollen számos területen az emberek számára táplálékforrásként gyűjtik. Széles körben kapható a bioboltokban étrend-kiegészítőként, és gyakran adják gabonapelyhekhez, joghurtokhoz és turmixokhoz. A méhpollen a bőrpuhító termékek gyakori összetevője is, különösen az ekcéma és a pelenkakiütés esetén használt termékeké.

A méhpollen felhasználása

A méhpollen elsődleges egészségügyi előnye az egészséges immunrendszer támogatása. Antioxidáns tulajdonságokkal is rendelkezik, amelyeket gyakran használnak a csontok egészségének támogatására, valamint energetizáló tulajdonságokkal is rendelkezik.

 

egeszseges-admin

Learn More →

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük