Árpa fű egészségügyi előnyei

Árpa fű egészségügyi előnyei

Árpafű háttér és előnyei

Az árpa egy fűfaj, tudományos nevén Hordeum vulgare. Jellemzően gabonaféléként termesztik, és különösen népszerű a tibeti konyhában. Az árpaszemet gyakran használják kenyérkészítésre, valamint levesek és pörköltek gyakori töltelékanyaga. Árpából gyakran készítenek sört és állati takarmányt. Az árpa növény fiatal hajtásait, közismert nevén az árpafüvet egészségügyi kiegészítőkben is használják.
Az árpafüvet a csírázás kezdete után, de még a magtermesztés előtt takarítják be. A fűnek ekkor még magas a tápanyagtartalma, ami a fű érésével csökken. Az árpafű nyolc aminosavat tartalmaz, amelyek az emberi táplálkozás szempontjából nélkülözhetetlenek. Emellett jelentős mennyiségben tartalmaz számos vitamint és ásványi anyagot is.

Az árpafű biológiailag aktív összetevői közé tartoznak a katechinek, fenolok és a procianidin. Az árpafű különleges összetevői közé tartozik a béta-szitoszterin, a szuperoxid-dizmutáz és a szaponarin.

Az árpafű felhasználása

Az árpafű legjelentősebb előnyei általában a szív egészségének támogatásához kapcsolódnak. Támogathatja az emésztőrendszert is, és antioxidáns aktivitást biztosíthat.

Az árpafűre való igényének jelei

Az egészségtelen koleszterinszint az egyik legjelentősebb jele annak, hogy szüksége lehet árpafűre. Akkor is segíthet, ha a vérében egészségtelenül magas a cukor- vagy inzulinszint. Az árpafű segíthet az étvágy szabályozásában azáltal, hogy teltségérzetet kelt. Az emésztési tünetek, amelyek azt jelenthetik, hogy az árpafűből hasznodra lehet, közé tartozik a hasmenés és a gyomorpanaszok. Az árpafű segíthet a helytelen táplálkozás okozta állapotokon is.

egeszseges-admin

Learn More →

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük