Astaxanthin egészségügyi előnyök és felhasználások

Astaxanthin egészségügyi előnyök és felhasználások

Antioxidáns támogatás

Az astaxantin leginkább erős antioxidánsként ismert, amelynek számos előnye van, beleértve a gyulladáscsökkentést, a szem egészségét és a testmozgásból való felépülést. A szív egészségével, az ízületek egészségével, az agy egészségével és az emésztéssel kapcsolatos problémák kezelésére is használják.

Az astaxantin háttere és előnyei

Az asztaxantin egyfajta karotinoid, az úgynevezett xantofill, amely egy olyan pigment, amely a növényeknek vörös-rózsaszín színt kölcsönöz. Sok állatnak is ez adja a színét, beleértve a madarakat és néhány kagylót. Dr. Basil Weedon vezette azt a csoportot, amely 1975-ben először szintetizálta az asztaxantint. Az emberi szervezet nem alakítja át az asztaxantint A-vitaminná, ellentétben néhány más karotinoiddal és karotinnal. Ezért biztonságos és hatékony, és nincs ismert toxikus hatása.
Az asztaxantin gyakori étrendi forrásai közé tartoznak a kagylók, például a rákok, a krill, a garnélarák és más rákfélék. Az olyan halak, mint a lazac és a pisztráng szintén jelentős mennyiségben tartalmazzák ezt a pigmentet. Az asztaxantin további étrendi forrásai közé tartoznak a különféle algák és élesztők. A legjelentősebb kereskedelmi forrás a Haematococcus pluvialis, egy mikroalga faj, amely 40 000 ppm asztaxantint tartalmaz. A Phaffia nemzetségbe tartozó élesztő és az articai garnélarák szintén jelentős kereskedelmi asztaxantinforrás.

Az asztaxantint általában állatok, különösen halak ételszínezékeként használják. Az emberek számára is népszerű táplálékkiegészítő. Ugyanaz a molekulaszerkezet, amely az asztaxantin színét adja, erős antioxidáns tulajdonsággal is rendelkezik, ami azt jelenti, hogy segíthet a szervezetnek a szabad gyökök által okozott károk kezelésében. Ez a tulajdonsága az asztaxantint számos egészségügyi állapotra előnyössé teszi.

Az asztaxantin felhasználása

Az asztaxantin antioxidánsként való felhasználása az elsődleges értéke étrend-kiegészítőként. Különösen hasznos a látás fenntartásában, az egészséges gyulladások kezelésében és a testmozgásból való regenerálódásban.

Annak jelei, hogy szüksége lehet az asztaxantinra

Az astaxanthin előnyös lehet Önnek, ha a felesleges szabad gyökök számos hatásától szenved. Ezek közé tartoznak a szellemi öregedési hatások, mint például a rossz emlékezőképesség, és a fizikai hatások, mint a motoros képességek romlása és az ízületi panaszok. Az astaxantin, segíthet az egészséges emésztés támogatásában is.

 

egeszseges-admin

Learn More →

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük