Babérbogyó (Myricetin) gyógyhatásai

Babérbogyó (Myricetin) gyógyhatásai

Babérbogyó (Myricetin) háttér és előnyök

A babérbogyó a Myrica nemzetségbe tartozó, akár 50 fajt is tartalmazó összes növény közös neve. A Myrica cerifera a nemzetség egyik legismertebb tagja, további közismert nevei közé tartozik a gyertyánbogyó, a déli babér, a déli viaszmirtusz és a faggyúcserje. A babérfát számos módon használják a kertészetben, a gyógynövények gyógyászatában és a gyertyakészítésben.
A Myrica cerifera Észak-Amerikából, elsősorban annak keleti partvidékéről származik. Természetes elterjedési területe egészen Közép-Amerikáig délre és New Jersey-ig északra terjed. A babér gyorsan nő a legkülönbözőbb körülmények között, és gyakran az egyik első fa, amely megtelepszik egy területen. A babérfa leginkább a folyók melletti vizes élőhelyeken fordul elő.

A gyógynövénygyógyászatban a babérfa legértékesebb része a gyökérkéreg. Számos biológiailag aktív vegyületet, például triterpéneket, flavonoidokat, fenolokat és tanninokat tartalmaz. A babérfa kivonatában lévő triterpének közé elsősorban a mirikadiol, valamint a taraxeron és a taraxerol tartozik. A miricetin a babérban található flavonoid, amely csak erre a nemzetségre jellemző.

A mirikadiol legjelentősebb biokémiai hatása a kálium- és nátriumszintre gyakorolt hatása. A miricetin elsősorban antibiotikus tulajdonságai miatt előnyös. Az étrend-kiegészítők jellemzően dihidromiricetin formájában adják a miricetint.

A babérbogyó (miricetin) felhasználása

A babér egészségügyi előnyei elsősorban összehúzó hatásának köszönhetőek. Ezek a felhasználási területek közé tartozik az emésztőrendszer és a légzőrendszer támogatása, valamint az egészséges gyulladáskezelés és a menstruációs egészség támogatása.

A babérbogyó (Myricetin) szükségességének jelei

Az emésztőrendszeri fertőzések tipikusan a leggyakoribb jelek közül néhányat produkálnak, amelyek arra utalnak, hogy hasznát veheti a babérkivonatnak. Ezek a jelek elsősorban a krónikus gyomorhurut és a hasmenés, de az emésztőrendszeri fertőzések vastagbélgyulladást és hányingert is okozhatnak. A belső gyulladásos állapotoknak is jót tehet a babér, különösen, ha azok az emésztőrendszert érintik. Az olyan légúti tünetek, mint a köhögés, az arcüreggyulladás és a torokfertőzések jelezhetik, hogy Önnek babérkivonatra van szüksége. A menstruációs jelek szintén jótékonyan hathatnak a babérra.

 

egeszseges-admin

Learn More →

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük