Boswellia egészségügyi előnyök és hatások

Boswellia egészségügyi előnyök és hatások

Boswellia háttér és előnyök

A Boswellia virágos fák nemzetségébe négy fő faj tartozik, köztük a B. frereana, B. papyrifera, B. sacra és B. serrata. Ázsia és Afrika trópusi régióiban őshonosak, legnagyobb elterjedésük Afrikában és Indiában van.
A tömjén a Boswellia gyantájának kivonata, amelyet égetéskor erős illata miatt becsülnek. A B. sacra volt a bibliai időkben a tömjén kizárólagos forrása, bár a B. frereana-t ma is használják tömjén előállítására. A tömjén minősége elsősorban attól függ, hogy a gyantát az év mely időszakában szedik, bár az egyes gyantadarabokat még mindig kézzel válogatják.

A Boswellia olajat régóta használják a népi gyógyászatban, különösen az Indiában alkalmazott ayurvédikus rendszerben. Ebben a rendszerben a boswellia gyakori felhasználási területei közé tartozik az ízületi panaszok helyi támogatása, a szív egészsége, valamint az immunrendszer támogatásának segítése az alkalmi szezonális állapotok miatt. A bowelliát szájon át is szedik az általános egészségi állapot támogatására.

A boswellia gyantában lévő legjelentősebb farmakológiai hatás a boswelliasavból származik, amely gátolja az 5-lipoxigenáz (5-LOX) termelését. A boswellic sav elsődleges biokémiai hatása az, hogy kikapcsolja az 5-LOX termelést elindító citokineket és más mediátorokat, hogy segítsen az egészséges gyulladáskezelés támogatásában.

A Boswellia felhasználása

A B. serrata az egészségügyi célokra használt boswelliaolaj elsődleges forrása. A boswellia ezen forrása hasznos a bőrt, az ízületeket, a légzést és az emésztést érintő állapotok kezelésében.

A boswellia szükségességének jelei

A viszkető, vörös bőrrel jellemezhető állapotok a leggyakoribb jelei annak, hogy a boswellia jótékony hatással lehet Önre. Ezekhez az állapotokhoz elsősorban az ízületekben, különösen a térdben jelentkező kellemetlenségek tartoznak. Az ízületek rossz keringése más olyan állapotokat is okozhat, mint például a rossz keringés, ami jelezheti, hogy szükség van a boswelliára. További jelei annak, hogy a boswellia segíthet Önnek, közé tartozik a legyengült immunrendszer.

egeszseges-admin

Learn More →

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük