Étrendkiegészítők a fájó ízületekre

Étrendkiegészítők a fájó ízületekre

A hideg, nyirkos időjárás pusztítást végezhet az ízületekkel. Bár a hatás általában az ízületi gyulladásban szenvedőknél a legsúlyosabb, időnként mindannyian szenvedhetünk a merevség vagy a kellemetlen érzésektől. Szerencsére az ízületi kiegészítők a legjobban kutatottak közé tartoznak, és itt, a Simply Supplementsnél az egyik legszélesebb választékot kínáljuk a piacon. Íme néhány megfontolandó lehetőség…

Glükozamin

A glükozamin talán a legismertebb ízületi kiegészítő. Tanulmányok szerint a glükozamin-szulfát segít támogatni az ízületi szövetek szintézisét, és csökkenti az ízületi gyulladással járó porcveszteséget. Egyes szakértők úgy vélik továbbá, hogy serkentheti a hialuronsav – egy létfontosságú összetevő, amely „lengéscsillapítóként” működik, és segít az ízületek kipárnázásában – termelését. Ennek eredményeképpen különösen előnyös lehet azok számára, akik fájdalomcsillapítókra támaszkodnak a tüneteik enyhítése érdekében.

Kondroitin

A kondroitint a glükózamin „tökéletes partnerének” tartják, mivel sok szakértő úgy véli, hogy szinergikusan együttműködve javítják az ízületi gyulladás és az ízületi fájdalom tüneteit. A kondroitinról valaha végzett egyik legnagyobb tanulmány például rámutatott, hogy azoknál a betegeknél, akik ezt szedik, „statisztikailag szignifikánsan javul a térdízület duzzanata”.

Csipkebogyó

A csipkebogyó azért érdekes kiegészítő, mert bár évek óta használják gyógynövényként az ízületi fájdalmak kezelésére, a tudósok csak nemrég kezdték el igazolni ezeket az állításokat. A bizonyítékok arra utalnak, hogy a csipkebogyó biztonságos és természetes módot jelenthet az ízületi gyulladás csökkentésére, ezáltal javítva a fájdalmat és a merevséget.

egeszseges-admin

Learn More →

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük