Étrendkiegészítők a nátha ellen

étrendkiegészítők nátha ellen

Az év bármely szakában kellemetlen a nátha, de még rosszabb, ha az ünnepi időszak közeleg. Szerencsére számos olyan étrend-kiegészítő létezik, amelyekről úgy tartják, hogy segítenek támogatni az egészséges immunrendszert és távol tartani a vírusokat.

C-vitamin

Egy érdekes kísérlet során az önkénteseknek vagy napi egy C-vitamin tablettát, vagy placebót adtak, majd megkérték őket, hogy vezessenek nyilvántartást a megbetegedéseikről. Az eredmények azt mutatták, hogy a C-vitamin-kiegészítőket szedő személyek statisztikailag kisebb valószínűséggel betegedtek meg, és még azokban az esetekben is, amikor mégis megbetegedtek, 30%-kal kevesebb nap rokkantságot tapasztaltak.

Egy másik elemzés bizonyítékot talált arra, hogy a C-vitamint szedőknél a tünetek súlyossága is 23%-kal csökkent, ha megfázással küzdenek.

Mindent egybevetve, nem tűnik meglepőnek, hogy miért vált a C-vitamin a fertőzések elleni küzdelem „legmegfelelőbb” kiegészítőjévé.

Cink

A cink talán kevésbé ismert a megfázás elleni küzdelemben, mint a C-vitamin, de a bizonyítékok meglepően pozitívak. Szigorú vizsgálatok szerint a cinkkiegészítők csökkentik a megfázás időtartamát és súlyosságát, ha a tünetek megjelenésétől számított 24 órán belül elkezdik adagolni. Tartson készenlétben a szekrényében egy keveset a biztonság kedvéért.

Echinacea

Az Echinacea egy Észak-Amerikában őshonos lila kúpvirág, amelynek leveleit, virágait és gyökerét az amerikai őslakosok hagyományos gyógynövényként használták, miután látták, hogy beteg vagy sebesült szarvasok keresik a növényt, hogy megegyék. Természetes immunrendszer-erősítő, és kutatások szerint segíthet a köhögés és a megfázás leküzdésében. Sokan azért szedik a kiegészítőt, hogy megelőzzék az ilyen baktériumok elkapását, és azért is, hogy a szervezet gyorsabban felépüljön belőlük.

egeszseges-admin

Learn More →

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük