Étrendkiegészítők stressz és fáradtság ellen

stressz kezelése étrendkiegészítőkkel

A tél természetesen sokunkat fáradttá és letargikussá tesz. Úgy vélik, hogy ennek a hatásnak egy részét a rövidebb nappalok és a gyengébb napfény okozhatja. Mindezek mellett természetesen karácsony táján gyakran több társasági életet élünk, ami hatással lehet a normális alvási szokásokra. Úgy vélik, hogy számos étrend-kiegészítő ebben is segíthet…

D-vitamin

A tudósok úgy vélik, hogy a téli hónapokban nem tudunk elegendő D-vitamint szintetizálni a bőrünkben, köszönhetően a kevés napfénynek. Ezért a brit kormány azt ajánlja, hogy a téli időszakban mindannyian pótoljuk a D-vitamint.

A D-vitamin számos szerepet játszik a szervezetben. Például segít fenntartani az erős, egészséges csontokat; ideális, ha véletlenül elcsúsznánk a jégen. Ugyanilyen fontos azonban, hogy a D-vitamin a téli időszakban fáradtságérzetet és letargiát okozó szezonális érzelmi zavar (SAD) egyik ajánlott megoldása. Ha mostanában nem érzi magát teljesen önmagának, akkor érdemes megfontolni, hogy a D-vitamin-kiegészítő segít-e.

Magnézium

A magnéziumnak rengeteg szerepe van a szervezetben, de ezek közül csak az egyik az egészséges anyagcserére gyakorolt hatása. Röviden, a magnézium fontos szerepet játszik abban, hogy az elfogyasztott táplálékot hasznosítható energiává alakítsuk. A magnéziumhiány ezért fáradtságérzetet okozhat, még egészséges étrend mellett is.

Koreai ginzeng

A koreai ginzenget Panax ginseng néven is ismerik, és a Panax gyökérből nyerik ki, amelyet már az ókor óta használnak gyógyászati célokra. Gyorsan ható, élénkítő hatású, hasznos a csökkenő energiaszint és a téli fáradtság esetén. Egyes szakértők szerint a koreai ginzeng-kiegészítő szedése segíthet a mentális funkciók javításában és a stressz csökkentésében is.

 

egeszseges-admin

Learn More →

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük