Étrendkiegészítők száraz bőrre

étrendkiegészítők száraz bőrre

A tél a száraz bőr és a törékeny haj szezonja, mivel a hideg külső hőmérséklet és a meleg, központilag fűtött otthonok kombinációja elvonja a nedvességet a testünkből. Szerencsére úgy tűnik, hogy az omega-3 olajok segíthetnek enyhíteni a száraz, viszkető vagy hámló bőr tüneteit.

Tőkemájolaj

A tőkehalmájolaj a világ egyik legnépszerűbb táplálékkiegészítője, mivel a benne található többszörösen telítetlen zsírsavakról úgy tartják, hogy számos egészségügyi állapot esetén segítenek. A kutatók szerint például segíthet csökkenteni a gyulladást a szervezetben, és így támogathatja az egészséges keringési rendszert.

A téli hónapokban azonban ugyanilyen nagy érdeklődésre tarthatnak számot azok a tanulmányok, amelyekben a száraz bőrben szenvedő résztvevők heteken belül javulásról számoltak be, miután elkezdték a csukamájolaj tabletta szedését.

Csillagvirág olaj

A csillagvirágolaj, amelyet a borágó növényből vonnak ki, a csukamájolaj vegetáriánusbarát alternatívája. A csillagvirágolaj némileg különbözik a csukamájolajtól, mivel gazdagabb gamma-linolsavban (GLA), mégis mindkettőről azt tartják, hogy segít a száraz bőrön.

Úgy tűnik, hogy mindkét táplálékkiegészítő segít pótolni a bőr elvesztett olajait, és egy áthatolhatatlan gátat hoz létre, amely megakadályozza a vízveszteséget, és puhán és rugalmasan tartja a bőrt. Érdemes azt is megjegyezni, hogy tanulmányok még azt is felvetették, hogy az omega-3 olajokkal való kiegészítés még a ráncok megjelenésének javításában is segíthet, amelyek egyébként a száraz bőrrel súlyosbodnak.

egeszseges-admin

Learn More →

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük