Asztaxantin mellékhatásai

Asztaxantin mellékhatásai

Bár ismert, hogy az antioxidánsok nagy dózisai megzavarják az edzéshez való alkalmazkodást, például a mitokondriális biogenezist, jelenleg nem világos, hogy vannak-e jelentős mellékhatásai. Mivel az asztaxantin egy ilyen erős antioxidáns, még kis dózisok is lehetnek ilyen hatással, de nem fogjuk biztosan tudni, amíg további kutatásokat nem végeznek.

Óvintézkedések:

Az astaxanthin szedése előtt beszélje meg orvosával, ha allergiás rá vagy bármely más, vele kapcsolatos gyógyszerre. A termék tartalmazhat néhány inaktív összetevőt, amelyek súlyos allergiás reakciókat okozhatnak. Óvatosan alkalmazható vérzési rendellenességben, cukorbetegségben, autoimmun betegségben, magas vérnyomásban, alacsony vérkalciumszintben vagy mellékpajzsmirigy rendellenességben, 5-alfa-reduktáz gátlókkal szembeni allergiában vagy asztmában szenvedő betegeknél.

Hogyan kell használni az astaxantint?

Az asztaxantin adagolása napi 6-8 mg-os adagolási tartományban ajánlott. Elég alacsony a dúsított lazacolajban vagy krillolaj-kiegészítőben, amely megfelelő mennyiséget tartalmazhat. Javasoljuk, hogy naponta 8 mg-ot vegyen be a hatóanyagból, ami 1,6 kg friss lazacnak felel meg. Napi 4 mg astaxanthin fogyasztása jelentős védelmet nyújt a bőrnek az UV-sugarak hatásaival szemben, és hogy napi 6 mg fogyasztása gyors javulást mutatott a bőr rugalmasságában, a ráncokban, a száraz bőrben, az öregségi foltokban és a szemekben.

Kihagyott adag:

Az orvos által ajánlott adagot soha nem szabad kihagyni, és ha mégis, akkor a lehető leghamarabb el kell fogyasztani. Ha azonban eljött a második adag ideje, ne vegyen be dupla adagot. A 2. adag bevétele előtt tartson egy bizonyos órát a két adag között.

Túladagolás:

Az astaxanthin tabletta túladagolása kellemetlen mellékhatásokkal és ritka esetekben szövődményekkel járhat. Ennek következtében szigorúan tartsa be az ajánlott adagot, és azonnal forduljon orvoshoz, ha túladagolási tüneteket tapasztal.

egeszseges-admin

Learn More →

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük