Kreatin mellékhatások

kreatin mellékhatások

Szájon át bevéve: A kreatin valószínűleg biztonságos a legtöbb ember számára. Akár napi 25 grammos adagokat is biztonságosan alkalmaznak akár 14 napon keresztül. Alacsonyabb adagokat is biztonságosan alkalmaztak napi 4-5 grammig, akár 18 hónapon keresztül. A kreatin hosszú távú szedése valószínűleg biztonságos. A napi 10 grammig terjedő adagok akár 5 éven keresztül is biztonságosan alkalmazhatók. A mellékhatások közé tartozhat a kiszáradás, a gyomorpanaszok és az izomgörcsök.

Bőrre alkalmazva: Nincs elég megbízható információ ahhoz, hogy tudjuk, a kreatin biztonságos-e. Olyan mellékhatásokat okozhat, mint a bőrpír és a viszketés.

Különleges óvintézkedések és figyelmeztetések

Szájon át történő alkalmazás esetén: A kreatin valószínűleg biztonságos a legtöbb ember számára. A napi 25 grammig terjedő adagokat akár 14 napon keresztül biztonságosan alkalmazták. Alacsonyabb, napi 4-5 grammos adagokat is biztonságosan alkalmaztak 18 hónapig. A kreatin hosszú távú szedése valószínűleg biztonságos. A napi 10 grammig terjedő adagok akár 5 éven keresztül is biztonságosan alkalmazhatók. A mellékhatások közé tartozhat a kiszáradás, a gyomorpanaszok és az izomgörcsök.

Bőrre alkalmazva: Nincs elég megbízható információ ahhoz, hogy tudjuk, a kreatin biztonságos-e. Olyan mellékhatásokat okozhat, mint a bőrpír és a viszketés. Terhesség és szoptatás esetén: Nincs elég megbízható információ ahhoz, hogy tudjuk, hogy a kreatin biztonságosan alkalmazható-e terhesség vagy szoptatás alatt. Maradjon a biztonságos oldalon, és kerülje a használatát.

Gyermekek: A kreatin szájon át szedve, rövid ideig tartó szedése valószínűleg biztonságos. Kreatint napi 3-5 grammot 2-6 hónapon keresztül biztonságosan szedtek 5-18 éves gyermekek. Kreatint napi 2 grammot 6 hónapon keresztül biztonságosan szedtek 2-5 éves gyermekek. A kreatin napi 0,1-0,4 gramm/kg-os adagját 6 hónapig biztonságosan szedték csecsemők és gyermekek egyaránt.

Bipoláris zavar: A kreatin ronthatja a mániát a bipoláris zavarban szenvedőknél.

Vesebetegség: A kreatin súlyosbíthatja a vesebetegséget azoknál, akiknek már van vesebetegségük. Ha Önnek vesebetegsége van, a kreatin alkalmazása előtt beszéljen egészségügyi szakemberrel.

Parkinson-kór: A koffein és a kreatin együttesen szedve ronthatja a Parkinson-kór tüneteit. Ha Parkinson-kórban szenved és kreatint szed, a koffeint óvatosan használja.

egeszseges-admin

Learn More →

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük