Vércukorszint csökkentő kapszulák és ételek

Vércukorszint csökkentő kapszulák és ételek

Számos étrend-kiegészítő hatásosnak bizonyult a vércukorszint csökkentésében, ami segít csökkenteni a prediabétesz vagy a cukorbetegség tüneteinek kialakulásának kockázatát. A táplálékkiegészítők csökkenthetik a cukorbetegség kezelésére szolgáló gyógyszerek mellékhatásait is. Ha a betegek tudják, hogy mely étrend-kiegészítők segítenek a vércukorszint csökkentésében, nagyobb esélyt kaphatnak a cukorbetegség megelőzésére.

Milyen étrend-kiegészítők segíthetnek a vércukorszint csökkentésében

D-vitamin

A D-vitamin hiánya összefüggésbe hozható a 2-es típusú cukorbetegséggel. Tanulmányok kimutatták, hogy a D-vitaminhiányos egyéneknél, akik étrend-kiegészítőt szedtek, javult a vércukorszint kontrollja. A D-vitamin feltehetően fokozza az inzulint termelő hasnyálmirigysejtek működését, és növeli a szervezet inzulinra való érzékenységét.

Magnézium

A vércukorszint rendellenességei gyakran összefüggnek a vér alacsony magnéziumszintjével. A magnézium-kiegészítők bizonyítottan csökkentik az éhgyomri vércukorszintet. A magnézium adagjának minden 50 mg-os emelése egyre jobb eredményt hozott a vércukorszintre. A magnézium felelős az inzulin kiválasztásáért és a testszövetekre gyakorolt aktivitásáért.

Króm

Az alacsony krómszint a szénhidráttermelés zavarának és az inzulinszükséglet növekedésének kockázati tényezője. A króm feltehetően javítja az inzulin hatását és támogatja a hasnyálmirigy sejtek aktivitását. Kevés kutatást végeztek a krómmal kapcsolatban; de a rendelkezésre álló kevés bizonyíték arra utal, hogy a króm csökkentheti a vércukorszintet az 1-es típusú cukorbetegeknél.

Fahéj

A fahéj-kiegészítők szintén hatékonynak bizonyultak a vércukorszint csökkentésében a prediabétesz és a cukorbetegeknél. A fahéjról úgy vélik, hogy javítja a szervezet sejtjeinek inzulinra adott válaszát, ami viszont csökkenti a vércukorszintet.

Probiotikumok

A bélrendszer egészsége számos betegség, köztük a cukorbetegség megelőzése szempontjából kritikus fontosságú. A probiotikus étrend-kiegészítők hasznos baktériumokat és mikrobákat tartalmaznak. A probiotikumok bizonyítottan csökkentik az éhgyomri vércukorszintet. A tudósok úgy vélik, hogy a probiotikumok csökkentik a gyulladást és megakadályozzák az inzulint termelő hasnyálmirigy sejtek károsodását.

Amerikai ginzeng

Különösen az amerikai ginseng hatékony vércukorszint-szabályozó az egészséges egyéneknél és a 2-es típusú cukorbetegségben szenvedőknél. A kutatók szerint az amerikai ginseng javítja a szervezet inzulinra adott sejtválaszát és az inzulintermelés képességét.

Aloe vera

Az aloe vera leve és a kiegészítők segíthetnek a cukorbetegség megelőzésében és a vércukorszint csökkentésében. Az aloe vera-kiegészítőket a növényből származó vegyületek kivonásával állítják elő. Állati modelleken végzett vizsgálatok szerint az aloe vera szedése után javul az inzulintermelés.

Az eredmények változhatnak

Az étrend-kiegészítők segíthetnek a cukorbetegség elleni gyógyszeres kezelés mellett. A tanulmányok nem meggyőzőek, de sok beteg tapasztalt javulást a kiegészítők szedése után. A betegeknek beszélniük kell orvosukkal, hogy meghatározzák a megfelelő étrend-kiegészítőket, amelyek szükségesek a gyógyszerkölcsönhatások elkerülése érdekében. Bizonyos esetekben a táplálékkiegészítők végül összességében csökkenthetik a cukorbetegség elleni gyógyszerek adagját.

egeszseges-admin

Learn More →

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük