A Shilajit előnyei és mellékhatásai

A hilajit ideális a férfi termékenység támogatására, a tesztoszteronszint növelésére, a teljesítmény fokozására és a szív védelmére. Emellett javítja a memória működését, segít az Alzheimer-betegeknek, öregedésgátló tulajdonságokkal rendelkezik és segít a magassági betegségben. Segít a vérszegénységben szenvedőknek is.

Shilajit

A shilajit egy ragadós és sűrű anyag, amely kátrányra hasonlít. A fehértől a sötétbarnáig terjedhet, és bőségesen megtalálható a Gilgit Baltisztánban (Pakisztán), az Altai-hegységben, a Kaukázus-hegységben, a tibeti hegyekben és a Himalájában. Ayurvédikus gyógymód, és nagyon jótékony hatással van az egészségre, mivel legalább 85 ásványi anyagot tartalmaz ionos állapotban, huminsavakat, triterpéneket stb.

Érdekes tények: A shilajit a nevét a szanszkrit nyelvből eredezteti, ami sziklahódítót jelent.

A Shilajit tápértéke

A shilajitot angolul ásványi viasznak vagy ásványi szuroknak nevezik. Nevezik még fekete aszfaltnak, barahshinnak, dorobi és shargai-nak is. A kutatók szerint a Shilajit megjelenése miatt a zöldségek családjába tartozik.

Összetételének feltűnő hasonlósága miatt nagyon hasonlít az Euphorbia royleana nevű kaktuszszerű növényre. A shilajit biológiai és geológiai eredetű, és nyomokban aminosavakat és vitaminokat tartalmaz. Glicerint tartalmaz és gyógyászati tulajdonságokkal rendelkezik.

A Shilajit egészségügyi előnyei

Támogatja a termékenységet

A Shilajitról ismert, hogy támogatja a férfiak termékenységét. Ha 90 napon keresztül naponta kétszer fogyasztják, meggyógyíthatja a meddőségben szenvedő személyt. Tanulmányok szerint a Shilajitot használó férfiak spermiumszáma 12%-kal vagy annál is többel nőtt. A családalapításra vágyó férfinak érdemes ezt a módszert alkalmazni, mivel természetesnek és biztonságosnak tekinthető.

Természetes módon elősegíti a tesztoszteron szintjét

A Shilajit sokkal többet tesz, mint a férfi spermiumok minőségének és mennyiségének növelése. Azok a férfiak, akik rendszeresen fogyasztanak Shilajitot, magas tesztoszteronszintet élveznek. Ez segít a jobb hangulat és a gondolkodási képesség fenntartásában is. A magas tesztoszteronszint a férfi testében, védi az izomszöveteket és csökkenti a testzsírokat. A Shilajit fogyasztása létfontosságú, ha valaki egészséges akar lenni és erősebb immunrendszert akar elérni.

Fokozza a teljesítményt

Tanulmányok szerint a Shilajitot fogyasztó férfiaknak magas az energiaszintjük, és általában jobban érzik magukat a testképükben. Ez elsősorban annak a tápanyagsűrűségnek köszönhető, amellyel a Shilajit tele van. A Shilajit sejtszinten működik, hogy javítsa az emberi szervezet energiatermelését. Ennek köszönhetően az azt fogyasztó személy gyorsabban regenerálódhat és frissebbnek érezheti magát. Ez a Shilajit által biztosított sejttáplálásnak köszönhető.

Védi a szívet

Számos tanulmány bizonyítja, hogy a Shilajit javítja a szív vérkeringését, és a szív is sokkal egészségesebb módon pumpálja a vért. Antioxidáns tulajdonságainak köszönhetően bizonyos mértékig csökken a szív- és érrendszeri károsodás esélye. A szívbetegségekben szenvedőknek érdemes Shilajitot fogyasztaniuk. Tanulmányok azt is mutatják, hogy a szívroham lehetősége nagymértékben csökken a Shilajit rendszeres fogyasztásának köszönhetően.

Támogatja a memória működését

A megnövekedett tesztoszteronszint rendkívül fontos szerepet játszik a gondolkodásmódban. A kutatók megállapították, hogy a dibezno-alfa-pironok nevű kis molekula hatalmas különbséget tud tenni a gondolkodási képességedben. Ezek a molekulák akadályozzák a memóriához szükséges vegyi anyagok lebomlását. A Shilajit fogyasztása ebben az esetben előnyös, mert fulvosavat tartalmaz, amely támogatja és elősegíti az agy egészségét és a memória működését.

Elősegíti az egészséges öregedést

Tanulmányok azt mutatják, hogy a Shilajitban jelen lévő antioxidáns aktivitás megvédhet minket a sejtkárosodástól, ez a sejtkárosodás a fő bűnös a bőr, a máj, a tüdő és a szív öregedési folyamatának felgyorsításáért. A Shilajitban jelen lévő fulvosav ásványi anyagokat és antioxidánsokat szabadít fel közvetlenül a sejtek belsejében, ahol a legnagyobb szükség van rájuk. Ez az ásványi anyag megvédi a sejtet a gyökeres károsodástól és a gyors öregedéstől. Ha méltóságteljesen és lassan szeretne öregedni, akkor a Shilajit fogyasztása a varázslatos öregedés visszafordító tulajdonságai miatt rendkívül fontos.

Javítja az alzheimer-kór tüneteit

Az Alzheimer a gondolkodással, a viselkedéssel és a memóriával kapcsolatos problémákat okoz. A tünetek javítására gyógyszereket írnak fel, de ezek ritkán gyógyítják gyökerestől az Alzheimert. A Shilajit molekuláris összetétele lassítja vagy megakadályozza ennek a betegségnek a progresszióját. Mivel a Shilajit fulvosavat tartalmaz, ez az antioxidáns megakadályozza a tau fehérje felhalmozódását, és hozzájárul a személy kognitív egészségéhez.

Segít a vérszegénységben

A Shilajit nagyon hasznos a vashiányos vérszegénység tünetei, például a szabálytalan szívverés, fejfájás, hideg kezek és lábak, gyengeség és fáradtság elleni küzdelemben. Erőssé teszi az embert, és növeli a vérében a vasszintet, így aktív életet tud élni.

A Shilajit felhasználása

A Shilajit hasznos a külső és belső stressz elleni küzdelemben. Emellett regenerálja a fáradt sejteket, így öregedésgátlóként hat. Küzd a fáradtság ellen, méregteleníti az agyat, javítja a mentális egészségi zavarokat, javítja a szexuális teljesítményt és az élvezeteket, kiegyensúlyozza a vércukorszintet, növeli az intelligenciaszintet és felszívja a létfontosságú tápanyagokat.

A Shilajit allergiái és mellékhatásai

A Shilajit mellékhatásai meglehetősen ritkák, de időnként előfordulhatnak. A Shilajit tartós vagy túlzott használata számos allergiás reakciót okozhat. Viszketést, megnövekedett pulzusszámot, szédülést és hányingert is eredményezhet. A Shilajit nagy dózisú szedése megnövelheti a húgysav szintjét a szervezetben, ami végzetes lehet. Ezért a Shilajitot csak orvosi rendelvényre és útmutatással szabad használni.

A Shilajit termesztése

A Shilajit általában több millió év alatt keletkezik a hegyekben lévő kőzetréteg alatt rekedt szerves anyagokból és növényekből. A szerves anyag és a növények a nyomás hatására gazdag ásványi masszává alakulnak át. 16 000 és 18 000 láb közötti magasságban keletkezik. A környezet, ahol megtalálható, általában mentes a vegyszerektől, műtrágyáktól és szennyező anyagoktól. Megtalálható a Tibeti-hegységben, a Kaukázus-hegységben, az Altaj-hegységben és a Himalájában.

egeszseges-admin

Learn More →

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük