6 jele annak, hogy meg kell tisztítani a vastagbelét

6 jele annak, hogy meg kell tisztítani a vastagbelét

Bár a szervezet képes természetes módon megtisztítani magát a méreganyagoktól, néha jól jön egy kis segítség. A vastagbél felelős az emésztési folyamat utolsó szakaszáért, valamint a vitaminok, sók, tápanyagok és víz felszívódásáért. Ha a vastagbél nem működik megfelelően, lehetővé teszi, hogy a méreganyagok a véráramba kerüljenek, ahelyett, hogy kiürülnének a szervezetből.

A vastagbélben lévő speciális sejtek és a bélben lévő mikroorganizmusok közötti kényes egyensúlyt felboríthatja az élelmiszer, a stressz vagy a betegség. Az egészséges baktériumok megfelelő egyensúlyát fenn kell tartani az emésztési betegségek és vastagbélproblémák elkerülése érdekében. Az ünnepek étrendi túlzásait követően az alábbi tünetek jelentkezését észlelheti – ezek mind annak jelei lehetnek, hogy szüksége van vastagbéltisztításra.

A vastagbélproblémák jelei

1. Fáradtság

Még akkor is, ha 8 vagy több órát alszol, egész nap fáradtnak és lomhának érezheted magad. Ha a szervezet túlórázik, hogy megszabaduljon a méreganyagoktól, akkor természetesen kevesebb energiája lesz.

2. Súlygyarapodás

Előfordulhat, hogy nem kívánt kilókat szedsz fel, vagy a normális kalóriamennyiség ellenére is küzdesz a fogyással. Ha a szervezet nem tud megfelelően megszabadulni a salakanyagoktól, az puffadást és súlygyarapodást okozhat.

3. Sápadt bőr és pattanások

Az arc jó indikátora az általános egészségi állapotnak – ha a bőre sápadt, zsíros és foltos, az a szervezetben felhalmozódó méreganyagok jele lehet.

4. Emésztési problémák

Gyakran szenvedsz emésztési problémáktól, például székrekedéstől, hasmenéstől és túlzott gázképződéstől, aminek nincs egyértelmű oka. Ennek oka lehet a rosthiány okozta elzáródás a vastagbélben, vagy a nem hasznos baktériumok elszaporodása, ami túlzott gáztermelést és kellemetlen puffadást okozhat.

5. Rossz koncentráció

A rossz táplálkozás és a vitaminok nem hatékony felszívódása miatt könnyen elterelődhet a figyelmed, és elveszítheted a koncentrációdat. Fejfájást és migrént okozhat a méreganyagok visszatartása a szervezetben, ami gyulladást okozhat.

6. Rossz lehelet vagy testszag

Még ha jó higiéniát is gyakorolsz, ha a szervezetedben felhalmozódnak a méreganyagok, azok a verejtékmirigyeken vagy a nyálon keresztül kifejeződhetnek, ami bűzös leheletet vagy BO-t eredményezhet.

egeszseges-admin

Learn More →

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük