Szójaprotein előnyei

Szójaprotein előnyei

Segít az izomépítésben

Tanulmányok azt mutatják, hogy az étrendi fehérje fogyasztása elősegíti az izomnövekedést és megőrzi a sovány izomzatot. A fehérjék az izmok építőkövei. Edzés után az izmok mikroszakadásokat, ezért fájdalmat tapasztalnak.

A fehérje segít helyreállítani és fenntartani ezt a szövetet. Az aminosavak a fehérjék építőkövei. Tekintettel arra, hogy a szójafehérje az egyetlen növényi fehérje, amely mind a kilenc esszenciális aminosavat tartalmazza, előnyösnek bizonyul az izomnövekedés szempontjából.

A szójabab bőséges fehérjeforrás, különösen feldolgozva. Sok egészségrajongó óvakodik a „feldolgozott” szótól. Ne féljen!

Néha a nyers szójabab feldolgozása lehetővé teszi, hogy koncentrálják a fehérjetartalmat. Erre remek példa a szójafehérje izolátum. A szójababból származó szójafehérje koncentrálásával a szójaporok 90%-os fehérjetartalmat kapnak.

A szójafehérje nagyot üt, hiszen grammonként több mint ötször annyi fehérjét tartalmaz, mint más szójatermékek. A szójafehérje-izolátum por körülbelül 0,89 gramm fehérjét tartalmaz grammonként. Ezzel szemben a tofu grammonként 0,174 gramm fehérjét tartalmaz.

Csökkenti a koleszterinszintet

Igaz, hogy a szójafehérje vs. tejsavófehérje esetében a tejsavófehérje nagyobb izomnövekedést segít elő. A szójafehérje egyik kiemelkedő előnye azonban a kardiometabolikus előnyei.

Bizonyított, hogy a szójafehérje csökkenti a vérben keringő lipideket. Ezek a lipidek közé tartoznak a koleszterinek és a trigliceridek. Mivel a szójafehérje nem tartalmaz koleszterint, nem növeli a vér meglévő szintjét.

Ezenkívül a szója képes csökkenteni a rossz koleszterint, más néven az LDL-t.

A magas koleszterinszint és a trigliceridek a szívbetegségek támogatói. A szója képes csökkenteni a keringő lipidek mennyiségét. Ezáltal ideális az izomnövekedéshez és a szív egészségének megőrzéséhez.

Csökkenti a betegségek kockázatát

A szója nem véletlenül híres, mint erőforrásként szolgáló élelmiszer. Tudta, hogy a szójabab és a szójaételek még a leggyakoribb rákos megbetegedések kockázatát is csökkenthetik? Így van; a szója csökkentheti a mellrák, a prosztatarák és a gyomorrák kockázatát.

Jelentős hatással van a koleszterinszintre, ami segíti a szívbetegségek megelőzését. A szója azonban polifenolokban is gazdag. A polifenolok olyan antioxidánsok, amelyek megakadályozzák a sejtkárosodást és elősegítik a szív egészséges sejtjeit.

A szójafehérje emellett elősegíti az immunvédelmet, növeli az energiaszintet, és még a csontritkulás kockázatát is csökkenti. Ez valóban egy erőműves élelmiszer.

Csökkenti a vércukorszintet

A szójafehérje csökkentheti a vércukorszintet. Ez egy profi, ha mérsékelni szeretnéd a cukorbeviteledet. A hipoglikémiás gyógyszereket szedő cukorbetegeknek óvatosan kell eljárniuk.

Mivel a hipoglikémiás gyógyszerek csökkentik a vércukorszintet, a szójafehérje fogyasztása túlságosan is csökkentheti azt.

Fogyás

A szójafehérje kiváló kiegészítője a fitneszarzenálodnak, ha fogyni szeretnél. A fogyás az egészséges szokások mellékhatása.

A szójafehérje hozzáadásával fitneszprogramjához learathatja a vércukorszint és a trigliceridek csökkenésének előnyeit. A cukor- és zsírszint csökkentése az energiaforrások optimalizálásával központi szerepet játszik a fogyásban.

egeszseges-admin

Learn More →

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük